Monday, January 24, 2011

Exam completed!!!

Haaa!!! ni lah module 3 - Electrical Fundamentals... Alhamdulillah.... lega aku dah habis exam petang tadi....inilah module yang paling aku tak suka sebab belajar tentang elektrik...name je fundamentals tapi pening juga aku nak faham...hampir sebulan aku belajar modul ni and petang tadi pukul 3 petang exam aku start....punyalah takut sampai berpeluh dahi takut-takut soalan yang keluar tu susah...soalan semua sekali ada 50 ( MCQ je sebenarnye..hehee....).. semua formula and fakta-fakta aku fahami and hafal betul-betul sebab aku tak nak RE-EXAM!!....inilah perkataan yang paling ditakuti oleh aku and kawan-kawan aku........

Sebelum aku mula menjawab aku minta pertolongan pada ALLAH supaya mempermudahkan aku menjawab semua soalan....perkara ni yang palng mustahak bagi aku sebab segala-galanya ditentukan oleh-NYA...beberapa doa telah ku pohonkan....Berbekalkan sebatang pen berwarna ungu aku pun mula menjawab.....ditempat aku belajar ni markah lulus ialah 75%...soalan ada 50....so jalan pengiraannya 75/100 X 50 = 37.5....so aku kena betul 38 untuk lulus....


Dengan tenang aku jawab satu demi satu....alhamdulillah banyak juga apa yang aku baca masuk dalam exam tadi...hehee...tapi bila dah total soalan yang aku tak jawab ada 15....ALAMAK!!! aku boleh salah 12 je...so kalau aku tak buat betul-betul soalan-soalan ni aku boleh FAIL!!! so aku revise la balik slow-slow and alhamdulillah ada la sikit yang aku dapat jawapannya.....tapi yang aku tak dapat tu terpaksalah aku tembak je....heheee..

Sebenarnya ada 1 soalan yang buat aku confuse sangat tadi....soalan tu melibatkan calculation...malangnya tempat aku belajar ni calculator DIHARAMKAN sama sekali untuk digunakan semasa exam.....itu yang susah tu...so bile balik rumah aku pon tanyalah roomate aku ( Japar )........dia ni boleh dikatakan top student kat tempat aku belajar ni....pelik aku kerja dia kt rumah main ninja saga kat FB je tapi otak brilliant.....bila aku tanya dia dengan slumber ambil pen then selesaikan dalam beberapa saat je....pehhh!!!! terer seyh!!! no wonder la mase exam module 3 class dia dia sorang je yang lulus....orang Sabah memang special sikit kot...heheee....


tapi apa-apa pon aku bersyukur pada ALLAH sebab permudahkan aku jawab soalan-soalan tadi....lulus ke fail ke aku redha je...aku tawakkal atas segala usaha yang dah aku lakukan....ya ALLAH luluskanlah aku dalam peperiksaan yan telah aku lalui pada petang tadi ya ALLAH...semoga segala usaha aku selama ni disudahi dengan kegembiraan...Aamin ya rabbal aalamin....


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...